Tiltalt: Smugling af tons hash var bare pral

En 31-årig mand, der er tiltalt for brandstiftelse, drab og narkosmugling i stor stil, fastholder, at der var tale om løgn og pral over for sine venner.

- Jeg kan ikke forklare, hvorfor jeg er fuld af løgn.

Sådan sagde den 31-årige LP torsdag i Østre Landsret, hvor han står tiltalt i en af de senere års største kriminalsager. Tiltalen mod den 31-årige lyder blandt andet på brandstiftelse, drab, indsmugling af over 13 tons hash og forsøg på indsmugling af et betydeligt kvantum kokain.

Bemærkningen kom, efter at anklageren havde afspillet en lang række rum- og telefonaflytninger, hvor LP diskuterede med sin bror og andre om hashsmugling og ikke mindst hans kendskab til sagens formodede hovedmand, CM, der endnu ikke har været for retten.

Han medgav, at han i efteråret 2003 havde et stort pengeforbrug og blandt andet købte to biler. Ved det ene køb blev forhandleren stærkt irriteret på ham, fordi han lagde udbetalingen på 70.000 kroner i 100 kronesedler. Det store pengeforbrug forklarede han med, at han havde vasket penge for en person, som han ikke ville sige navnet på, men blot omtalte som X. Til sin bror og en ven havde han dog sagt, at pengene tilhørte CM.

- Det sagde jeg over for dem. Men sådan var det ikke i virkeligheden, for jeg kender jo ikke CM. Pengene tilhørte X, forklarede han.

Hans bemærkning om, at han ikke vidste, hvorfor han var fuld af løgn, fik anklageren, vicestatsadvokat Anders Riisager, til at spørge:

- Da du var på fri fod, løj du over for alt og alle. Men nu, hvor du er tiltalt for de værste forbrydelser, fortæller du pludselig sandheden. Er det sådan, det skal forstås?

- Jeg var stærkt overvægtig og deprimeret. Jeg levede et kedeligt liv og begyndte at fantasere om noget mere spændende, forklarede den 31-årige.

Anklagerens spørgsmål fik LP's forsvarer, Torben Bagge, til at protestere.

- Nu skal anklageren passe på. Han skal ikke begynde at procedere nu. Min klient fortæller, hvad han opfatter som sandheden.

Det fik retsformanden, A.F. Wehner, til at spørge LP:

- Det, De siger, er, at det er Deres store dumme mund, som har sat Dem i den stol?

- Ja, svarede han.

Sagen fortsætter efter påske, hvor to polakker, der tiltalt for at have medvirket til indsmuglingen af de 13 ton hash på lystbåden "Atlantic Privateer", skal afhøres.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen