Patient blev væk for sygehuset

Farsø Sygehus sendte 80-årig patient hjem i stedet for at transportere kvinden til en aflastningsplads på et plejehjem.

Mette Berntsen, oversygepjerske på Farsø Sygehus' medicinske afdeling, beklager dybt, at en 80-årig patient i sidste uge ved en fejl blev sendt hjem i stedet for til en aflastningsplads på et plejehjem.

Kvindens søn, Asger Dalsgaard, er vred over, at Farsø Sygehus ikke kunne fortælle ham, hvor hans 80-årige mor var blevet af, efter at sygehuset havde udskrevet hende, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Da han ville besøge hende på sygehuset fik han at vide, at hun var udskrevet. Hos hjemmeplejen lød beskeden, at den 80-årige kvinde var udskrevet til en aflastningsplads.

Men senere fik han at vide, at moderen stadig var indlagt - og til sidst fik han at vide, at moderen var hjemme hos sig selv. Og her fandt han hende liggende i sin seng, ude af stand til at klare sig selv.

Asger Dalsgaard bryder sig ikke om at tænke på, hvordan det ville være gået moderen, hvis han som sædvanlig var kørt mod Flensborg torsdag aften uden at tjekke, hvor hun var.

- Så ville hun måske have ligget i to døgn uden mad og drikke. I værste fald fire døgn, indtil jeg kom tilbage i mandags, siger han.

En menneskelig fejl

- Ved en fejl er vi kommet til at bestille transport til hjemadressen i stedet for aflastningspladsen. Det må naturligvis ikke ske. Men det er menneskeligt at fejle, og den pågældende sygeplejerske har da også undskyldt flere gange over for patientens søn. Ingen er mere ked af det skete end hun, forklarer Mette Berntsen.

Hun erindrer ikke, at der er fortilfælde i de 14 år, hun har været på Farsø Sygehus.
- Aftalen om, at patienten skulle have en aflastningsplads, når hun blev udskrevet, var forlængst i orden. Men af en eller anden uforklarlig årsag får vi i stedet bestilt en transport til hendes eget hjem, forklarer oversygeplejersken.

Mette Berntsen pointerer, at fejltagelsen under alle omstændigheder ville være blevet opdaget senest fire-fem timer efter, at Falck havde kørt patienten hjem.

- Hjemmeplejen var jo adviseret og forberedt på at modtage patienten i aflastning på plejehjemmet. Ved den slags transporter har Falck en margin på fire timer, og hvis patienten ikke er dukket op inden for det tidsrum, er proceduren naturligvis den, at hjemmeplejen henvender sig til os. Så det ville under alle omstændigheder hurtigt være opdaget, at hun var blevet kørt hjem i stedet for. Men det ændrer naturligvis ikke ved, at det er meget beklageligt, siger oversygeplejersken.

Hun mener ikke, at en ændring af procedurerne kan gardere imod, at den slags menneskelige fejl sker.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.