20.346 soldater tilbydes krisehjælp

Samtlige danske soldater, der har været udsendt på internationale missioner for Forsvaret siden 1992, modtager nu personligt brev med tilbud om psykologhjælp.

I går landede de første kuverter i postkasser landet over, og inden udgangen af marts, vil 20.346 soldater, der har været udsendt til bl.a. Bosnien, Kosovo, Irak og Afghanistan, få brev fra Forsvaret. Det skriver Berlingske Tidende.

Initiativet skal ses i lyset af, at stadig flere soldater vender hjem fra krigsområderne med psykiske mén. I fjor behandlede forsvarets psykologer 450 soldater - et rekordhøjt tal - for psykiske, krigsrealterede problemer, hvilket var 30 pct. flere end i 2005. Forsvaret vil nu sikre sig, at alle soldater er klar over, at de kan få hjælp, hvis de har problemer.

"Der kan sidde nogle derude, som har brug for hjælp, men som endnu ikke har fået tilbudt det eller ikke ved, hvor de kan få det. Nu vil vi forsøge at nå alle. Vi vurderer, at mindst 200-250 vil henvende sig og har brug for en samtale med en psykolog, der senere kan føre til behandling, hvis der er behov," siger Vibeke Schmidt, chefpsykolog ved Forsvarsakademiets Institut for Militær Psykologi, hvor danske soldater får krisehjælp og behandling.

/JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen