Stor brand ved Hovedbanegården i København

En brand i banegraven ved Hovedbanegården i København udviklede sig fredag eftermiddag voldsomt, og området blev afspærret af politiet, ligesom dele af togdriften blev indstillet.

Der hørtes gentagne brag fra eksplosioner i graven nær Hotel Plaza.

I forbindelse med branden blev al kørestrøm på Hovedbanegården afbrudt og togtrafikken indstillet.

Politiet evakuerede hele Hovedbanegården og afpærrede hele området omkring den i forbindelse med branden, der udviklede en tyk, giftig røg, oplyser ordenspolitiets centrale vagtleder.

Branden udviklede sig ved spor 1, hvor der står en række gasflasker. Ifølge øjenvidner eksploderede flere af dem, inden politiet fik evakueret banegården.

Et øjenvidne fortalte, at der væltede røg op fra banegraven mellem Hovedbanegården og Frihedsstøtten. Røgen kom tilsyneladende inde fra de såkaldte rør, som togene kører igennem. Samtidig bredte der sig en grim stank i området.

Gasflasker antændt

Formentlig blev omkring 40 gasflasker antændt ved branden i et affaldsrum, sagde en politimand ved en afspærring til Ritzau.

Ingen mennesker kom til skade ved branden, som tilsyneladende opstod i et affaldsrum ved spor 1 inde under Hovedbanegården, oplyste en inspektør i DSB til Ritzau.

Ifølge Københavns Brandvæsen er der tale om to brande: en i banegraven og en over en restaurant i Bernstorffsgade. Branden i banegraven skulle kort før kl. 17 være under kontrol, mens brandfolkene stadig kæmpede med at få branden over restaranten under kontrol.

Gaderne omkring Hovedbanegården blev ved 17-tiden igen åbnet for trafik, mens selve banegården stadig var afspærret.

S-togstrafik genoptaget

Cirka kl. 17.15 kunne vagthavende brandinspektør Mads Graversen fra Københavns Brandvæsen oplyse, at man var klar til at åbne for trafikken på de spor, som S-togene kører ad. Derimod var det uvist, hvornår de andre spor, som regionaltog og fjerntog benytter, kunne genåbnes. Køreledningerne hang i laser nær skuret. Betonen nær branden var også påvirket af den kraftige varme.

- Det ser stygt ud, sagde Mads Graversen.

Branden opstod i et skur, hvor der var oplagret et antal gasflasker med såkaldt F-gas, oplyste brandinspektøren. Af frygt for at få flaskerne i hovedet, måtte brandfolkene operere fra dækning, og de satte to-tre angreb ind. I alt ti gasflasker eksploderede.

Røgen var ikke giftig, sagde brandinspektøren, men røgen fyldte Hovedbanegården. Samtlige døre og porte blev åbnet for at få røgen væk.

For at være på den sikre side gennemsøgte brandfolkene også Hotel Plaza og restaurant Spisehjørnet ud mod Bernstorffsgade.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen