Annonce
Indland

Mange er fristet af nyt fradrag

Hver anden dansker påtænker at bruge nyt servicefradrag, viser en Rambøllmåling.

Der er stor interesse for at bruge det nye servicefradrag til håndværkeropgaver og serviceydelser som rengøring og børnepasning. Det kan betyde, at skatterabatten bliver væsentligt dyrere, end regeringen har regnet med.

I en meningsmåling fra Rambøll/Analyse Danmark giver hver anden dansker udtryk for et ønske om at bruge servicefradraget.

Det er væsentligt flere, end regeringen har lagt til grund for sit skøn over udgiften til ordningen, der har til formål at skabe flere job og motivere til ikke at bruge sort arbejde.

Samtidig melder håndværkerbranchen om stigende interesse for fradraget, der trådte i kraft den 1. juni.

»Mange, som har været afventende på grund af økonomien, springer til nu,« siger direktør Martin Molusson fra Byggetilbud.dk.

Regeringen forventer en udgift på 1,7 mia. kr. årligt, og det tal bygger på en forventning om, at en ud af otte husstande vil udnytte fradraget fuldt ud. Men risikoen for at få en højere regning bekymrer ikke finansminister Claus Hjort Frederiksen (V). Tværtimod.

En god forretning

»Jeg håber da, at fradraget bliver en rigtig stor succes. Formålet er at gøre sort arbejde til hvidt arbejde, og jo mere det sker, jo gladere skal jeg blive,« siger Hjort Frederiksen, der påpeger, at det er »en rimelig god forretning at gøre sort arbejde hvidt«.

Han forventer derfor, at et eventuelt større træk på ordningen i høj grad vil være selvfinansierende.

Vismændene har dog i deres seneste rapport afvist servicefradraget som et effektivt redskab mod sort arbejde. Og cheføkonom Steen Bocian fra Danske Bank påpeger, at fradraget også kan bruges af alle dem, der ikke får lavet sort arbejde.

»Fradraget kan blive halvdyrt og uden den store effekt samtidig med, at skattesystemet bliver mere kompliceret,« siger Steen Bocian.

Vil du benytte dig af servicefradraget?

Og hvad ville du bruge fradraget på?

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her