Europas miljø har det lidt bedre

En ny miljørapport fra EU's Miljøagentur, EEA, viser, at Europas miljø har fået det bedre på nogle områder, og lidt dårligere på andre.

Artiklens øverste billede

Forbruget af ressourcer presser Europas miljø, men der er også fremgang, især når det handler om kvaliteten af vores luft og vand, viser rapporten Tilstand og Fremtidsudsigter 2010, der er EEA’s store rapport om miljøets tilstand og udsigterne for fremtiden.

Rapporten er her i formiddag blevet fremlagt i Bruxelles af bl.a. direktør Jacqueline McGlade, direktør for Miljøagenturet:

»Vores forbrug af naturressourcer rokker ved økosystemernes stabilitet. Den aktuelle økonomiske krise burde give os noget at tænke på,« mener Jacqueline McGlade.

Gode og dårlige ting

Rapporten peger på en række gode og dårlige ting:

- EU har gjort fremskridt, når det gælder om at begrænse udledningerne af drivhusgasser og øge brugen af vedvarende energi. Siden 2009 er EU's udledninger af drivhusgasser faldet med 17 pct. i forhold til 1990. Det er tæt på det erklærede mål om at nedbringe udledning med 20 pct. i 2020.

- Det samme gælder beskyttelsen af sårbar natur, hvor 18 pct. af EU's areal nu er beskyttet som såkaldt Natura 2000-områder. Danmark ligger dog i bunden, fordi blot ni pct. af den danske natur er beskyttet.

- EU-lovgivningen indenfor luft- og vandkvalitet har mindsket presset på den biologiske mangfoldighed og på os mennesker. Det betyder bl.a., at luften er blevet markant renere de senere år, og at udledningen af kvælstof til vandløb, åer og havområder er faldet voldsomt - og vil falde endnu mere de kommende år.

- På den negative side har intensiv landbrugsdrift sammen med overfiskeri betydet, at EU ikke har nået målet om at standse forringelsen af biodiversiteten inden 2010.

Læs mere på: www.eea.europa.eu/soer

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.