Indland

Ny stor regning til koldkrigsforsker

Koldkrigsforskeren Bent Jensen kommer til at bøde dyrt for at have betegnet journalist Jørgen Dragsdahl for at være KGB-agent. Det fremgår af dommen, som netop er blevet offentliggjort.

Professor Bent Jensen foran Center for Koldkrigsforskning. Foto: Mik Eskestad

Professor Bent Jensen bliver som tilkendegivet af dommerne i Svendborg idømt 20 dagbøder a 2.000 kr., ligesom han skal betale en godtgørelse på 200.000 kr. til Jørgen Dragsdahl.

Nu viser dommen, som blev offentliggjort kl. 13, at koldkrigsforskeren tillige skal betale godt 300.000 kr. i sagsomkostninger til Jørgen Dragsdahl - helt præcist 309.277,70 kr.

Dermed kommer det til at koste Bent Jensen over en halv million kroner, at han i Morgenavisen Jyllands-Posten i januar 2007 skrev, at både Politiets Efterretningstjeneste, PET, og den sovjetiske efterretningstjeneste KGB anså den i 1980'erne indflydelsesrige journalist med speciale i udenrigs- og sikkerhedspolitik som KGB-agent.

Dragsdahl mødte op

Jørgen Dragsdahl var selv mødt op for at hente dommen. Hans advokat oplyste under retssagen, at han havde brugt godt 1.600 timer på sagen, hvilket svarer til en advokatregning på ca. et par millioner kroner.

Jørgen Dragsdahl sagde, at han ikke har set nogen regning fra sin advokat endnu, men medgav, at han muligvis kommer til at sidde tilbage med en stor regning, der skal betales, selv om han vandt.

"Det virker absurd, at man bliver overfaldet og selv skal stå med regningen for det. Det er ikke en kritik af dommeren, men af den danske retspraksis, som ikke svarer til, hvad jeg kender fra USA," sagde Jørgen Dragsdahl.

Bent Jensen tilpligtes ifølge dommen at anerkende en lang række udsagn som er fremsat med urette og kendes ubeføjede. Der er tale om i alt 35 udsagn.

Bent Jensen var ikke mødt op for at få dommen udleveret.

LÆS OGSÅ: Ny stor regning til koldkrigsforsker

null
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Aarhus' historie
Annonce
Aarhus sådan set
Debatindlæg

Debat: Skal jeg som adoptivbarn være ekstra taknemmelig?

Emma Helbo, stud.scient.pol på Aarhus Universitet, Strandvejen 34, st. th., Aarhus C
Hvis jeg som adoptivbarn resten af mit liv skal betale tilbage til mine forældre, hvordan skulle jeg så nogensinde kunne leve – og hvordan skulle det her regnskab overhovedet gøres op?

Debat: Hvad er prisen for fejlslået integration?

Ali Aminali , socialrådgiver, medlem af De Konservative Aarhus C
Man kunne blive fristet til at sige, at indskærpelser af frihedsrettighederne simpelthen er prisen for det multikulturelle eksperiment, som venstrefløjen har underlagt vores samfund.

Debat: Fra privat- til trængselsbilisme

Bo Thyge Bisgaard, Borgerlisten for en mulig nutid, Hasselvej 3, Odder
Efter en forlænget påskeuge, hvor bilen havde fået lov til at hvile i carporten, var det første møde med trafikken i den nærmeste købstad kendetegnet ved en enorm og næsten ugennemtrængelig trængsel på vejene.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her