Svensk politi vil hjælpe under topmøde

Hvis svenske politifolk skal bistå danske kolleger ved eventuelle demonstrationer under Klimatopmødet i København, skal de danske myndigheder give en særskilt tilladelse til, at det svenske politi kan arbejde operativt. Men planlægningsarbejde og andet skrivebordsarbejde kan sagtens forestås af svenske politibetjente, fortæller informationschef ved Politimyndigheden i Skåne, Lars Förstell.

- Det er ganske naturligt, at dansk og svensk politi samarbejder. Vi har tidligere lånt politibiler af hinanden, og på den måde kan samarbejdet sagtens etableres uden videre. Men hvis vi skal arbejde operativt, skal de danske myndigheder afklare, om det er muligt, da de to lande jo har forskellig lovgivning, siger Lars Förstell.

Han nævner videre, at formaliteterne eventuelt kan klares ved at udvide den Øresundsaftale, de to lande har i forvejen. Her har man lavet en særlig overenskomst, der gør det muligt for dansk politi at forfølge eksempelvis bankrøvere i Danmark, som søger flugten mod Sverige.

Da Malmø i september sidste år var vært for European Social Forum, lånte svensk politi biler og andet udstyr af dansk politi.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen