Eksperter: Sygehusreform er ikke gennemtænkt

Konsekvenserne af den kommende sygehusreform er langt fra tænkt igennem, og det kan få alvorlige følger. Det mener to professorer fra Syddansk Universitet. De advarer politikerne mod at lukke sygehuse og samle specialer på nye supersygehuse, før alle konsekvenser er undersøgt.

Artiklens øverste billede

- Jeg ser en række problemer i den plan, man har lagt frem. Uløste problemer og problemer, man ikke har overvejet. Man risikerer at sætte en proces i gang, hvor man ikke har overvejet mulige scenarier, men i stedet må tackle problemer, efterhånden som de opstår, siger Niels Christian Petersen, professor ved Institut for Sundhedstjenesteforskning på Syddansk Universitet og fortsætter:

Han støttes af Søren Holm, professor ved Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi ved Syddansk Universitet.

- Der kan ventes udgifter i milliardklassen på nogle af de områder, der ikke er tænkt igennem, siger Søren Holm.

De to syddanske professorer påpeger blandt andet problemerne omkring regeringens garanti for, at hjælpen skal være fremme, højst et kvarter efter at man har ringet 112.

- Jeg har ikke set nogen tal for, hvor mange ambulancer og redningsstationer, der er brug for, og hvad det vil koste. Det betyder, at man prøver at implementere en løsning, og så ser vi, hvordan det går. Det er helt uholdbart, siger professor Niels Christian Petersen.

Professorerne forudser desuden, at de små sygehuse uden akutfunktioner i fremtiden får meget svært ved at rekruttere læger og på sigt kommer til at lukke.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen