Bagværk med metalstykker

Pas på de kærnemælkshorn, som Kvickly og SuperBrugsen sælger i deres bagerafdelinger. De kommer fra en polsk fabrik og kan være pyntet med metalstykker.

Artiklens øverste billede
Ifølge Fødevarestyrelsens beredskabsenhed er der god grund til at kigge grundigt på de polske horn, inden man sætter tænderne i dem. Pressefoto

Var det noget med et dejligt kærnemælkshorn? Eller hvad med et lunt Skagenshorn?

Begge dele ser fristende og temmelig hjemmebagte ud, når de ligger i glasdisken i Kvickly, men skorpen bedrager. I virkeligheden kommer bagværket fra en fabrik i Polen og er importeret til Danmark af virksomheden Easy Food, der sælger bake off-produkter til Coops bagerafdelinger.

Ifølge Fødevarestyrelsens beredskabsenhed er der god grund til at kigge grundigt på de polske horn, inden man sætter tænderne i dem. Man har nemlig konstateret, at der er små metalstykker på nogle partier kærnemælkshorn med hindbær og på de såkaldte Skagenshorn. Metalstykkerne kan ifølge Peter Jakobsen fra beredskabsenheden tydeligt ses på toppen af bagværket - og der er slået alarm til de polske fødevaremyndigheder.

Ubehageligt at bide i

"Risikoen er, at man kommer til at spise de små splinter, som formentlig er aluminium. Det er ikke sundhedsfarligt, men ubehageligt at bide i," siger Peter Jakobsen.

Som følge af de fundne metalstykker trækker Easyfood A/S følgende partier tilbage:

Kærnemælkshorn med hindbær med disse holdbarhedsdatoer: 17.07.09, 21.07.09, 22.07.09 og 23.07.09.

Skagenshorn med disse holdbarhedsdatoer: 26.06.09, 27.06.09 og 29.06.09.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen