Ærkeryger vil benytte hul i rygeloven

<p>En ryger, som er træt af rygelov og rygeforbud, har en plan: En kæde af restauranter og cafeer, som benytter lille hul i lovgivningen. Men der mangler lige nogle kontanter.</p>

Artiklens øverste billede
Mange rygere er trætte af at stå udenfor i kulden, men vil de betale 10.000 kr. for et fristed? Arkivfoto

"Det er på tide, at rygerne i Danmark selv tager over og gør noget ved de ekstreme og uanstændige forhold, de bliver budt af den danske regering."

Med den svada lancerer 55-årige Frank Pedersen fra Midtsjælland sin store vision: En række restauranter, cafeer, hoteller og diskoteker, hvor det er tilladt at pulse, så meget man har lyst til.

Ingen offentlig adgang

Den slags er som bekendt ikke tilladt på offentlige steder over en vis størrelse. Men hvis der ikke er adgang for offentligheden, men kun for medlemmer og gæster, forholder det sig anderledes.

"Jeg kan jo fx invitere alle de mennesker, jeg vil, til mit hjem og give dem lov til at ryge løs. Så det er en mulighed, at gæsterne skal være særligt inviterede, men en anden mulighed er, at det kun er medlemmer af Danmarks Rygerforening, der må komme," siger Frank Pedersen til jp.dk.

Under alle omstændigheder kræver projektet en startkapital, og derfor opfordrer Frank Pedersen landets rygere til at investere i projektet.

"Det grundlæggende er, at der skal nogle penge i kassen, før vi kan realisere det her projekt. Jeg regner med, at vi skal have indsamlet mellem to og fem millioner, før vi kan åbne den første restaurant," siger Frank Pedersen og oplyser, at de første bidragsydere er begyndt at melde sig.

Ideen, som har fået navnet "Projekt - tobak i fred og ro" er netop blevet lanceret med egen hjemmeside. Frank Pedersen går nu på jagt efter andre ildsjæle og ikke mindst kontanter for at virkeliggøre visionen om, at rygere skal kunne gå i byen uden at skulle ud i kulden for at ryge.

Læs mere om projektet her.

Spidskompetencer efterlyses

Frank Pedersen siger, at han foruden penge også har brug for, at folk med viden og lyst melder sig under fanerne.

"Jeg er jo ikke forretningsmand, så jeg eftersøger folk med nogle spidskompetencer i henhold til restaurantdrift."

Frank Pedersen er selv fra Midtsjælland, så det mest åbenlyse er, at den første restaurant - såfremt projektet lykkes - vil blive åbnet et sted på Sjælland, men fynboer eller jyder skal ej fortvivle.

"Jeg har København, Roskilde, Slagelse eller Ringsted i tankerne, men hvis nu 400 mennesker fra fx Aalborg melder sig, så kan det sagtens blive der, vi åbner," siger den rygeglade initiativtager.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen