Eksperter: Samariten var useriøs

Samariten har trukket sig fra ambulancekørslen i Region Sjælland. To eksperter undrer sig over det svenske firmas arbejdsmetoder.

Artiklens øverste billede

Det svenske ambulancefirma forklarede i dag til regionens politikere, at det er 3F's skyld, fordi fagforeningen har krævet en væsentligt dyrere overenskomst end den nuværende. Men det afviser 3F og bakkes op af arbejdsmarkedsforskerne Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet og Jørgen Steen Madsen fra Københavns Universitet.

- De har gabt over noget, de ikke kunne magte. De har afbrudt forhandlingerne om overenskomsten, nærmest før de kom i gang og har ikke ført dem på en seriøs måde, siger Jørgen Steen Madsen.

Hans kollega Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet undrer sig over, at Samariten overhovedet har givet et bud på ambulancekørslen uden at have en overenskomst.

- Det fatter jeg ikke. På den måde afgiver man et tilbud i blinde uden at vide, hvad ens udgifter bliver bagefter. Det tyder på, at de har vundet udbuddet, fordi man troede, man kunne lave en billigere overenskomst. Det er hverken sandsynligt, at 3F vil være med til det eller særlig professionelt, siger Flemming Ibsen.

Krisemøde i Hovedstaden

Trods det faktum at drømmen om mere end 80 ambulancer i drift på Sjælland og i Midtjylland er endt i et katastrofalt nederlag for Samariten, fortsætter Region Hovedstaden med at satse på Samariten.

Af en pressemeddelese fra 3F fremgår det, at der er indkaldt til ekstraordinært krisemøde i Region Hovedstaden tirsdag.

"Den eneste ansvarlige beslutning er hurtigst muligt at opsige aftalen med Samariten, så farcen får en definitiv afslutning," siger Jakob Andersen, som er formand for Chaufførernes Fagforening, København, der repræsenterer de storkøbenhavnske Reddere.

Formanden udtrykker bekymring for alle de ambulancefolk, der står uden afklaring og vil være uden arbejde, hvis Region Hovedstaden udskyder beslutningen om at stoppe samarbejdet med Samariten.

Ritzau/JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen