Alarmcentral nægtede ambulance til hjælpeløs

<p>- Kan du ikke bare køre ham hjem?</p>

Dén besked fik en taxachauffør, der ringede 112 for at få en ambulance til en 60-årig mand, der lå hjælpeløs på gaden med et lårbensbrud. Det skriver Fyns Amts Avis.

Den 60-årige faldt og brækkede benet i en jernbaneoverskæring i Svendborg. Manden kunne ikke røre sig på grund af smerter - men alarmcentralen nægtede at sende hjælp.

- Jeg fik bare at vide, at jeg kunne smide ham ind i min taxi og køre ham på hospitalet, for det havde alarmcentralen altså ikke tid til at tage sig af. Og så smækkede han bare røret på, fortæller taxichauffør Torben Daugaard til Fyns Amts Avis.

Løftet væk fra kørebanen

Sammen med to andre fik Torben Daugaard løftet den kvæstede mand væk fra kørebanen.

Helt tilfældigt kom en ambulance med en patient kort efter forbi. De to Falckreddere kunne straks se, at der var noget helt galt, og de rekvirerede en anden ambulance, der rykkede ud til stedet.

Den 60-årige blev kørt til sygehuset i Svendborg, hvor det blev konstateret, at han havde brækket lårbenet helt oppe ved hoften.

Det har ikke været muligt for Fyns Amts Avis at få en kommentar fra chefen for Fyns Politis vagtcentral, Torben Schultz.

Kilde: Fyns Amts Avis

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen