Filosofiske indspark pr. sms

"Det er ikke, fordi tingene er vanskelige, at vi ikke tør. Det er, fordi vi ikke tør, at ting er vanskelige".

Mobiltelefoner kan ikke blot tage billeder, gå på internettet og afspille musik. Som noget nyt kan den tro følgesvend nu også forsyne dig med filosofiske rettesnore som ovenstående citat af Seneca.

Idémanden bag SMSfilosoffen.dk, Claus Pedersen, er kandidat i pædagogisk filosofi ved Danmarks Pædagogiske Universitet. Hans intention med projektet er at bringe filosofi ned på et plan, så selv fortravlede småbørnsfædre og karrieremødre kan drage nytte af de kloge ord.

- Man får citatet kl. 22 om aftenen, og min tanke er, at man skal bruge et par minutter til at tænke over, hvad citatet siger en, siger Claus Pedersen og uddyber:

- Det handler om, hvordan man forvalter sit liv og sin frihed. Det ville da være rigtig fint, hvis disse sms-beskeder får folk til at tænke over, hvordan de lever deres liv. Det tror jeg ikke, vi nødvendigvis tager os tid til ellers, forklarer Claus Pedersen.

Tjenesten åbnede i dette år. Et citat koster tre kroner, og man kan tilmelde sig for en måned ad gangen. På sigt håber Claus Pedersen at kunne leve af tjenesten, og indtil videre har han 12 kunder i smsbutikken.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen