Røde Kors bremser jordskælvs-t-shirt

Det var ment som en vittighed, da Martin Sundstrøm efter december måneds jordskælv lancerede t-shirts med teksten 'Jeg overlevede jordskælvet'.

Artiklens øverste billede

Som DR TV Avisen tidligere har kunnet fortælle, blev trøjerne dog et hit, og pengene rullede ind.

Men det gjorde også et brev fra Dansk Røde Kors med krav om at standse produktionen af t-shirts øjeblikkeligt.

For på trøjerne er også et rødt kors - et rødt kors som organisationen har rettighederne til. Og selv om trøjerne i Danmark er ment som en vittighed, kan de misforstås i andre dele af verden, forklarer fundraisingchef Kenneth Øhrberg:

- Hvis man ser det røde kors på en uniform, så ved man, at det er en repræsentant for en organisation, som er der for at hjælpe. Det ville være meget uheldigt, hvis man for eksempel forestillede sig en dansk turist med en t-shirt på i Gaza, siger han til P4 København.

Producent beklager

Martin Sundstrøm, der producerer trøjerne, beklager situationen:

- Jeg er selvfølgelig lidt ærgerlig over, at t-shirt-eventyret tilsyneladende stopper nu, men jeg har selvfølgelig fuld forståelse for, at Røde Kors modsætter sig, at man bruger det røde kors, siger han.

Martin Sundstrøm overvejer nu at relancere trøjerne med kors i andre farver end rød.

Og noget tyder på, at de nye trøjer ikke vil møde stor modstand hos Røde Kors, fortæller fundraisingchef Kenneth Øhrberg:

- Han må gerne sætte en anden farve kors på sin t-shirt, hvis han vil det. Det kunne være et gult eller et grønt kors. Men han skal nok ikke sætte et blåt på, for så risikerer han at få problemer med Blå Kors.

Martin Sundstrøm overvejer nu at droppe t-shirt produktionen helt eller udskifte det røde kors med et orange eller grønt kors.

kilde: P4 København

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen