Nytårskur for diplomater

I dag modtog dronning Margrethe og prins Henrik særligt indbudte personer i kur i Christian VII's Palæ på Amalienborg. Først ankom højesteretsdommere og officerer fra Den Kongelige Livgarde og Gardehusarregimentet.

Senere modtog regentparret det diplomatiske korps i Danmark. I år var det Argentinas ambassadør, Juan Carlos Kreckler, der overbragte nytårshilsnen på vegne af de øvrige diplomater. Juan Carlos Kreckler er doyenne, det vil sige den af diplomaterne, der har været længst i Danmark, og derfor var det hans opgave at holde den officielle tale til den kongelige familie. Juan Carlos Kreckler har været ambassadør i Danmark i snart seks år.

Dronningen holdt også en kort nytårstale for diplomaterne på både fransk og engelsk. Derefter blev der budt på champagne og kanapeer.

I morgen vil dronning Margrethe og prins Henrik afholde den sidste nytårskur, den såkaldte store nytårskur, på Christiansborg Slot, hvor der forventes omkring 800 gæster. Her vil regentparret bl.a. modtage officerer fra forsvaret og Beredskabsstyrelsen og repræsentanter for større landsorganisationer og kongelige protektioner.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen