Annonce
Indland

Rederi: Sikkerheden var i orden

Ind til for få timer siden var en dansk sømands dødsårsag en gåde. Nu er dødsårsagen fundet.

For tre uger siden røg 30-årige Dennis Stick på mystisk vis i havet ud for Dubais kyst. Nu er mysteriet løst. Foto: JP

Sonja Stick fra Foulum ved Viborg vidste ind til for få timer siden ikke, hvad der slog hendes 30-årige søn ihjel på et dansk skib for tre uger siden. Nu er mysteriet imidlertid løst.

For det var en helt ny kædetaljes brist, der var årsag til, at den 30-årige Dennis Stick for tre uger siden røg over bord på skibet ”Hanne Danica” ud for Dubais kyst. Det oplyser rederiet H. Folmer & Co. i dag til Viborg Stifts Folkeblad.

Umuligt at forhindre

Hverken Dennis Stick, resten af besætningen eller rederiet H. Folmer & Co kunne have forhindret, at den 30-årige sømand fra Foulum mistede livet ud for Dubais kyst først i august.

Det vurderer skibsreder Jørgen Folmer fra H. Folmer & Co., som ejer skibet Hanne Danica.

"Øjenvidner fortæller, at en tre uger gammel kædetalje knækkede, og at Dennis, som stod og trak i den, derfor mistede balancen og faldt over bord. Han kunne ikke have gjort noget for at forhindre det," siger skibsrederen til Viborg Stifts Folkeblad.

Sikkerheden i orden

Jørgen Folmer afviser, at H. Folmer & Co. skulle have problemer med sikkerheden til søs.

Det mener 3F Sømændenes formand, Søren Sørensen, ellers kan være den mest sandsynlige årsag til dødsulykken på Hanne Danica.

Men Jørgen Folmer er lodret uenig i Søren Sørensens påstand:

"Han har ingen adgang til vores skibe, så han har ikke noget at have det i," siger Jørgen Folmer, som mener, at 3F Sømændene ofte er efter hans rederi, fordi han ikke ønsker at have overenskomst med 3F - men i stedet Metal Søfart.

Det oplyser Viborg Stifts Folkeblad i dag.

Søfartsstyrelsen har i de sidste par dage haft en mand om bord på "Hanne Danica" for at undersøge sagen.

Kapring af ”Hanne Danicas” søster

Det var i øvrigt også et af Jørgen Folmers skibe - "Danica White" - der forrige år blev kapret ud for Somalias kyst.

Her sad fem danske søfolk i flere måneder som gidsler hos afrikanske pirater.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Roadtrip til den amerikanske nations rødder
Virginias flade flodlandskaber, tobaksplantager, historiske byer og store kirkegårde er ramme for både fortællingen om nationen Amerikas grundlæggelse, slaveriet, borgerkrigen og om nutidens USA. 
Se flere
Bolig
Lad dig forføre: Smuk pavilion uden vægge
I en lund i Texas ligger La Grange Pavillion, der med sit unikke udseende formår at forføre dig ind i skovens dybe, stille ro. Kom med indenfor. 
Se flere
Knas med lyden? Hold styr på høretelefonerne
Ørepropperne i høretelefonen er ikke renere, end ens ører er. Og det er faktisk et overraskende stort problem for holdbarheden. 
Se flere
Tag ansvar for egne handlinger – også på internettet
Kampen mod ufrivillig deling af private billeder er en frihedskamp. For friheden eksisterer ikke for den, der ufrivilligt for delt private billeder, hvis vi ikke tager ansvar for vores egne handlinger 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her