Få styr på tandremmen, før den viser tænder

Mange klager over tandrems-ravage til Forbrugerklagenævnet. Tjek hvor mange kilometer bilens tandrem kan holde, lyder rådet fra Forbrugerstyrelsen.

Artiklens øverste billede

Det kan blive en dyr fornøjelse at overse, at tandremmen i bilen skal skiftes. Det viser en række sager fra Forbrugerklagenævnet, hvor forbrugere er kommet i økonomisk klemme på grund af en slidt og ødelagt tandrem.

Et af de emner, der volder flest problemer i sager om brugte biler, er nemlig tandremmen. Forbrugerklagenævnet modtager løbende sager, hvor uheldige forbrugere har fået ødelagt hele motoren i en brugt bil, de lige har købt.

I forbindelse med køb af en brugt bil er der mange ting at tage stilling til, og tandremmen er måske ikke den første ting, man tjekker. Men det kan godt betale sig, for når først tandremmen ryger, laver den så meget ravage, at det i de fleste tilfælde er hele motoren i den nyindkøbte brugte bil, der går i stykker.

Kan ødelægge motoren

”Som forbruger kan du spare dig selv for bøvlet med at køre en klagesag, hvis du undersøger, hvornår tandremmen bør skiftes, inden du køber bilen – og får den skiftet, hvis det er tid,” forklarer Mikkel Kay Petersen, jurist i Forbrugerklagenævnet.

”Det er ikke voldsomt dyrt at få skiftet tandrem, men hvis du ikke gør det i rette tid, kan den springe og ødelægge hele motoren.”

Han opfordrer til, at man tjekker servicebogen eller kontakter importøren for at finde ud af, hvor mange kilometer bilens tandrem kan holde til.

Klager over biler udgjorde i fjor den tredjestørste gruppe af klager i Forbrugerklagenævnet. I alt modtog nævnet 344 klagesager over brugte biler i 2007.

Flest klager mogtog nævnet over IT-udstyr samt fjernsyn, foto og antenneanlæg.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen