Strammere regler for turistrejser til USA

Danskere, der vil rejse til USA, skal fremover melde deres ankomst senest 72 timer før indrejse.

Artiklens øverste billede
Det danske pas giver stadig fri adgang til USA i op til tre måneder, men indrejsen skal godkendes før afrejse. Foto: Colourbox

Når en dansker rejser til USA på ferie eller besøg har man normalt ikke brug for et visum.

Danmark er et af de lande, der har en aftale om, at almindelige rejsende kan opholde sig i USA i op til tre måneder uden særlig tilladelse.

Denne aftale gælder for så vidt stadig, men fremover vil de amerikanske myndigheder stille krav om, at man melder sin ankomst via en ansøgningsformular på internettet, senest tre døgn før man krydser den amerikanske grænse.

Øget sikkerhed

De strammere indrejseregler er blevet indført for at øge sikkerheden ved de amerikanske grænser og for holde styr på, hvem der er på vej ind i landet, allerede inden de ankommer til paskontrollen.

Afdelingen for Homeland Security er på vej med en hjemmeside, hvor man kan registrere sin ankomst og få indrejsen godkendt. Man skal svare på en række spørgsmål, der svarer til dem, der normalt optræder på en blanket i flyet.

Amerikanerne kalder systemet Electronic System for Travel Authorization (ESTA), og systemet bliver lanceret på forsøgbasis den 1. august 2008.

Krav fra 12. januar 2009

Registreringen er indtil videre frivillig, men bliver et krav fra den 12. januar 2009.

Den amerikanske ambassade i København anbefaler, at man ansøger som indrejsetilladelse, så snart man har planlagt sin tur og senest 72 timer før indrejse. Gør man det ikke, vil man blive nægtet adgang til flyet, oplyser ambassaden.

Tilladelsen er gyldig i to år. Hvis man får afslag, skal der søges om visum via ambassaden. Har man allerede et gyldigt visum, er det ikke nødvendigt at søge om denne særlige indrejsetilladelse.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen