Studerende siger nej til praktikløn

For at lokke flere unge til lærerfaget foreslår undervisningsminister Bertel Haarder nu, at lærerstuderende tilbydes løn under praktik. De studerende forkaster ideen.

Stadig færre unge søger ind på lærerseminarerne. På fire år er antallet af ansøgere faldet med 2000. I år har kun 2684 søgt ind på læreruddannelsen.

Men løn under praktik får ikke flere til at søge ind på seminarerne, mener de lærerstuderende. De frygter, at de studerende kommer til at udføre de uddannede lærers job, fremfor at blive uddannet under praktikforløbet.

- De lærer, der mangler, er ikke lærerstuderende, men uddannede lærer, der er rustede til at varetage deres job, siger formand for Lærerstuderendes Landskreds Kresten Bang Heinfelt.

Pædagogstuderende har haft lønnet praktik gennem de sidste 15 år, men betegner alligevel ordningen som en katastrofe. Faglig sekretær for de pædagogstuderendes Landssammenslutning Mette Larsen, er forundret over undervisningsministerens forslag til de lærerstuderende.

- Vi har netop lagt stort pres på politikerne for at afskaffe lønnet praktik, så vi stiller os uforstående over for minsterens forslag, siger hun.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen