Flere børn med kræft overlever

Danske børn med leukæmi er nu tæt på at have den bedste overlevelse i hele verden.

Således overlever 84 pct. af leukæmi-børnene på Rigshospitalets børnekræftafdeling nu deres sygdom, skriver B.T. Tilbage i 1980'erne overlevede blot 65 pct.

Også på nordisk plan ser det nu meget lysere ud for de kræftsyge børn. I begyndelsen af 1980'erne lå Danmark 10-15 pct. under de andre nordiske lande, hvad overlevelsen angår. I dag ligger vi helt i top.

Nordisk samarbejde

Leukæmi er langt den mest udbredte kræftform blandt danske børn, og kræft er i dag den hyppigste dødsårsag hos børn over 1 år. Professor, overlæge Kjeld Schmiegelow, Pædiatrisk Klinik, Rigshospitalet, er en glad mand:

»Vores fine overlevelsestal er i høj grad resultat af et nordisk lægesamarbejde. Lige siden 1980'erne har vi haft et meget tæt samarbejde på leukæmi-området med kollegerne fra hele Norden. Sammen har vi udviklet bedre og mere præcise procedurer for, hvordan de enkelte børn og deres særlige kræfttilfælde skal behandles. Tidligere har vi f.eks. haft en tendens til at underhandle nogle af børnene her,« siger professoren til B.T.

Kilde: B.T.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen