Forlystelsesparker: Ulykker går ikke ud over os

Forlystelsesparker mærker ingen nedgang i besøgstallet trods flere ulykker på kort tid.

Artiklens øverste billede

Der bliver snakket meget om ulykker i forlystelsesparker i denne tid. Ikke mindst fordi alvorlige ulykker med få dages mellemrum har ramt både Tivoli Friheden, Fårup Sommerland og senest Nordens største forlystelsespark, Liseberg i Göteborg. Men står branchefolks ord til troende, så har ulykkerne ikke fået gæsterne til at blive væk. Såvel besøgstal som lysten til at komme op i de hurtigste, farligste og mest spektakulære forlystelser er nemlig uændret.

"Vort besøgstal er overhovedet ikke påvirket af de ulykker, der desværre har været rundt omkring. Tværtimod kan vi glæde os over, at det i disse dage er rigtig Bakke-vejr," siger administrerende direktør for Dyrehavsbakken, Arne Høy-Nielsen til jp.dk.

Samme konklusion når man frem til i alle de andre forlystelsesparker, som jp.dk har været i kontakt med i dag.

Tjekker hver morgen

Fra Tivoli i København fortæller kommunikationsmedarbejder Simon Verheij, at de aktuelle ulykker ikke har ændret det mindste. Hverken i gæsternes eller medarbejdernes adfærd.

"Sikkerhed er i forvejen alfa og omega for os. Hver eneste morgen sikkerhedstjekker vi vore forlystelser. Det har vi altid gjort - og det fortsætter vi selvfølgelig med," siger han.

Heller ikke i Fårup Sommerland, hvor en 8-årig dreng i søndags pådrog sig kraniebrud i forlystelsen Tekopperne, har man oplevet mindre publikumsinteresse. Ifølge direktør Søren Kragelund har ulykken heller ikke fået gæsterne til at søge tilflugt ved lykkehjulet og andre rollige fornøjelser på bekostning af de mere spektakulære forlystelser.

Større opmærksomhed

"Ulykkerne berører os meget. Sikkerhed er jo det vigtigste for os. Så om ikke andet skærper det de enkelte medarbejderes opmærksomhed ude ved forlystelserne," siger direktøren, der med tilfredshed konstaterer. at besøgstallene i disse dage lever op til budgettet. Tirsdag var der 11.000 besøgende i Djurs Sommerland. Ikke mindst den store rutsjebane, Piraten, var ifølge direktøren velbesøgt.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen