Annonce
Indland

PET: Al Qaida står bag

Politiets Efterretningstjeneste, PET, vurderer, at terrororganisationen Al Qaida står bag mandagens bombeangreb på den danske ambassade i Islamabad.

Pakistanske sikkerhedsfolk foran den knuste ambassadebygning i Islamabad. Foto: Anjum Naveed, AP.

Der er »efter alt at dømme tale om et terrorrelateret angreb,« skriver PET i en opdateret trusselsvurdering, hvori det vurderes, at Osama bin Ladens frygtede netværk »sandsynligvis står bag angrebet«.

I regeringen, hvis sikkerhedsudvalg i går trådte sammen, betragtes angrebet med største alvor. Bl.a. blev det besluttet at sende et mindre hold PET-efterforskere til Islamabad for at samarbejde med de pakistanske myndigheder om at få opklaret angrebet.

»Der skal en efterforskning i gang for at finde ud af, hvad det er for banditter, der har lavet denne forfærdelige terrorhandling,« udtalte udenrigsminister Per Stig Møller (K) i aftes.

Udenrigsministeriet bekræfter desuden, at en dansk statsborger af pakistansk afstamning er blandt de omkomne ved terrorangrebet. Han var ikke ansat på ambassaden, men det var til gengæld to lokalt ansatte pakistanere, som begge afgik ved døden.

Forhøjet terrortrussel
PET har skruet trusselsvurderingen et par takker i vejret i forhold til tidligere. Terrortruslen vurderes som »betydelig og erkendt« for danskere og danske interesser i Nordafrika, Mellemøsten, Pakistan og Afghanistan. Især i områder, hvor Al Qaida er aktive.

»I Danmark fastholder vi et generelt forhøjet trusselsbillede, så det er det samme i dag som i går,« siger PET-chef Jakob Scharf om sikkerhedssituationen herhjemme.

Kl. 13 i dag orienterer Per Stig Møller Udenrigspolitisk Nævn om den spændte situation. På forhånd er der tegn på sprækker i den traditionelle indenrigspolitiske borgfred.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og den radikale leder, Margrethe Vestager, erklærer sig gensidigt »bestyrtede« over hinandens udtalelser på dagen, hvor Islamabad-ambassaden blev angrebet.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her