Kommune analyserer privat sygefravær

Alle arbejdspladser - private som offentlige - inddrages i en kortlægning af, hvor de ansatte er mest syge. En top-5 plads på listen over sygefravær i Danmark har fået Ringsted Kommune i omdrejninger.

Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Undersøgelsen vil omfatte såvel offentlige som private virksomheder. Når resultatet foreligger, og man har et overblik over, hvor sygefraværet er størst, vil kommunen, hvis det står til jobcenterchef Claus Oppermann, kontakte disse arbejdspladser med et tilbud om eventuel hjælp til at få det nedbragt.

Det er så vidt vides første gang herhjemme, at en kommune - om end inddirekte - blander sig i arbejdsforholdene på en privat arbejdsplads. Den endelige beslutning om undersøgelsen træffes på det næste møde i byrådets Beskæftigelsesudvalg, men formanden for udvalget Finn Andersen er ikke i tvivl. - Med så højt et sygefravær, som det Ringsted har, må vi ganske enkelt gøre noget.

Derfor undersøgelsen, som selvfølgelig først og fremmest er rettet mod de kommunale arbejdspladser. Men når vi nu alligevel er i gang, kan vi jo lige så godt tage de private med, så vi virkelig får kortlagt sygefraværet i kommunen - og hvor det er højest. Finn Andersen understreger, at udvalget først senere tager stilling til, hvordan opfølgningen skal være, når det færdige resultat foreligger.

- Men jeg, tilføjer Finn Andersen, er enig med jobcenterchef Claus Oppermann i, at det er en god ide at rette henvendelse til alle de arbejdspladser, der har et højt sygefravær - offentlige såvel som private - og tilbyde dem hjælp og rådgivning til at få nedbragt sygefraværet. En undersøgelse omkring udbetalinger af sygedagpenge i Østdanmark viser i øvrigt, at sygefraværet de seneste tre år frem til 2007 er vokset med 5000 til i alt 38.000 personer, hvilket vil sige, at sygefravær nu koster det offentlige små seks milliarder kroner om året.

Værst ser det ud i København, Slagelse, Næstved, Ishøj og Gribskov med en stigning på op mod 30 procent. Alene for København er der tale om en merudgift på godt 145 milloner kroner fra de første 10 måneder af 2006 til samme periode i 2007.

Faktisk er der kun fem ud af de 46 østdanske kommuner, der har oplevet et fald i udgifterne, og størst af dem Ringsted med 16 procent. Alligevel ligger kommunen stadig meget højt.

Kilde: DAGBLADET Ringsted

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen