Supervand fundet midt i Aalborg

Mens landets store bykommuner må længere og længere bort fra byerne for at sikre fremtidens drikkevand, har Aalborgs største private vandværk, Vejgaard Vandværk, overraskende sikret sin egen overlevelse langt ud i fremtiden.

En prøveboring i Golfparken midt i byen har givet pote i form af fuldstændig nitrat- og pesticidfrit vand - en uhørt sjældenhed midt i Danmarks fjerdestørste by.

- Hvis der er noget som helst gift i vandet, er det så lidt, at det slet ikke kan måles, siger en glad formand for Vejgaard Vandværk, Jens Riise.

Geolog Jan Juul Christensen fra Cowi, Aalborg, er manden, der fandt vandreservoiret under Golfparken.

Han har aldrig før hørt om, at et gammelt byvandværk finder nyt og rent vand til at fortsætte driften med.

Stik mod trend

- Før i tiden var der mange vandværker i Aalborg by, men de er lukket. Fortidens synder når jo ned til vandet efter en årrække, og så bliver vandet så forurenet, at boringerne må lukkes, siger han til avisen.

At netop Vejgaard Vandværk med det nye fund går stik imod trenden, er spektakulært, fordi Vejgaard for 30-40 år siden var spækket med småindustri.

Vandet fra de boringer, der ligger i umiddelbar nærhed af værket, har da også i perioder været så forurenet, at grænseværdierne for pesticider blev overskredet.

Det rene vand under Golfparken skyldes, at kommunen, der ejer arealet, dokumenteret aldrig har brugt giftstoffer eller gødning på jorden.

Kilde: Nordjyske Stiftstidende

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen