Sjællandske voldsofre sendt til Jylland

Rådvilde kvinder, der opsøger et sjællandsk krisecenter, må ofte helt til Jylland for at få hjælp.

Krisecentrende har nemlig pladsmangel og må ofte henvise voldsramte kvinder til et center i den anden ende af landet, langt fra familie og venner.

Det viser en rundringning som metroXpress har foretaget til en række krisecentre på Sjælland.

»Vi har en høj belægning og må tit henvise kvinder til andre krisecentre, primært i Jylland, fordi der ikke er plads på Sjælland. Det er ikke nogen god løsning. Det er i forvejen voldsomt traumatisk for kvinderne at forlade deres hjem, og det bliver ikke mindre traumatisk af at skulle flytte til den anden ende af landet,« siger Lis Vahlum, leder på Roskilde Krisecenter.

For langt til centre

Linda Kaas, der er leder på Kvindehuset Lyngby, er enig.

»Nogle kvinder overvejer så, om de virkelig ønsker at flytte på krisecenter. For skal de flytte på et krisecenter langt væk, bliver de isoleret fra deres netværk, og det er endnu et problem ud over volden,« siger hun.

Jytte Mejnholt, bestyrelsesformand for Landsorganisation af Kvindekrisecentre, frygter, at et højt kilometerantal vil få nogle kvinder til helt at fravælge danske krisecentre.

»En norsk undersøgelse viser, at hvis der er for langt til krisecentrene, søger kvinderne ikke dertil, men bliver i et dårligt forhold« siger hun.

Det er kommunerne, der har ansvaret for krisecentrene. Næstformand for social- og sundhedsudvalget i Kommunernes Landsforening Kaare G. Graversen (DF) kender imidlertid ikke til problemet med pladsmangel på sjællandske krisecentre.

»Det er ikke noget, vi har debatteret, men det lyder, som om at der er behov for at se på, hvad grunden er til at krisecentrene står og mangler mange pladser,« siger han.

Kilde MetroXpress

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen