Stormen blev aldrig nogen rigtig storm

DMI erkender, at det bebudede stormvejr blev varslet på et usikkert grundlag. Bortset fra tre væltede træer har Falck ingen meldinger om skader.

Artiklens øverste billede

Danmarks Meteorologiske Institut varslede i går stormvejr med vindstød af orkanstyrke i det nordlige Jylland i nat og her til morgen. Men det blev aldrig til mere end kuling.

"Det nåede faktisk aldrig op på at være et stormvejr, men vi fik stormende kuling med vindstød af stormstyrke i Vendsyssel. I resten af landet har vi haft en god kuling med vindstød af stormende kuling," fortæller vagtchef hos DMI Thyge Rasmussen til jp.dk.

Definitionen på en storm er, at vindhastigheden overskrider 24 m/s ved kysterne.

Thyge Rasmussen erkender, at varslet om storm var lidt usikkert.

"Vi var lidt i tvivl i går, om vi overhovedet skulle rejse varsel, det vil jeg godt indrømme. Forskellige prognoser viste noget forskelligt, men for en sikkerheds skyld valgte vi at udsende et varsel," siger han.

Beredskab afblæst

Falck var forberedt på det værste og havde ekstra folk i beredskab, men beredskabet blev droslet ned i løbet af formiddagen.

"Vi har fået meldinger om tre væltede træer, og dem har vi fjernet. Vi har hverken hørt om flyvske tagsten eller andre stormskader," fortæller redningsleder Peder Mejlvang fra Falck Nordjylland.

Ifølge Ritzau er en række færgeafgange fra Hirtshals og Frederikshavn dog aflyst i løbet af lørdagen på grund af blæsten.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen