Thorning: Chikane mod min mand

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, er ligesom sin mand, Stephen Kinnock, påvirket af, at han tirsdag aften blev tilbageholdt i knap to timer af russisk politi i St. Petersborg. De talte sammen tirsdag aften.

Artiklens øverste billede
Helle Thorning-Schmidt afviser beskyldningerne mod sin mand, Stephen Kinnock. Arkivfoto: Polfoto/Jens Panduro

- Han forsikrede mig om, at han var i god behold, og at beskyldningerne mod ham er grundløse. Tilbageholdelsen af Stephen i går er endnu et eksempel på chikane fra de russiske myndigheders side mod Stephen og andre britiske diplomater, siger hun i en pressemeddelelse.

Stephen Kinnock har diplomatisk immunitet som direktør for det britiske kulturinstitut British Council. Derfor sagde det britiske konsulat, at han skulle afvise at tage en alkoholtest, som russisk politi krævede.

Diplomatisk krise

Sagen om den påståede spritkørsel kommer på et tidspunkt, da de diplomatiske forbindelser mellem Storbritannien og Rusland er på frysepunktet.

Baggrunden er sagen om den russiske tidligere spion og afhopper Alexander Litvinenko, der blev forgiftet med et radioaktivt stof og døde i London sidste år. Storbritannien mistænker russeren Andrej Lugovoj for at stå bag drabet på Putin-kritikeren Litvinenko, men Rusland nægter at udlevere Lugovoj.

Til gengæld har briterne udvist fire russiske diplomater, hvorpå Rusland beskyldte British Council i Skt. Petersborg for spionage og krævede kontoret lukket. Det har Stephen Kinnock hidtil afvist.

JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen