Udblik: Blogtsunamien

Anders Lund Madsen har brugt ugen på at læse blogs og konkluderer, at det uendeligt store findes i det uendeligt små, selv om han har tvivlet undervejs.

Ofte er det i det uendeligt små, man skal finde det uendeligt store. Ofte, men ikke altid.

Således har jeg i denne uge gennemlæst hele onlineudgaven af Stevnsbladet uden at finde noget påtrængende bemærkelsesværdigt.

Avisen er ellers helt fremme i skoene. Den har blog og det hele. Og da avisen den 9. juli sidste år klokken præcis 00.16.14 lancerede blog-servicen for halvøens borgere, var webmasteren nærmest overoptimistisk i tonen: Så rider Stevnsbladet med på blog-bølgen! Har du nogle emner, som du ønsker at få diskuteret, så send os en mail.

Men bølgen ramte aldrig rigtigt Stevns for alvor, thi indtil i dag har kun én eneste blogger blogget nogetsomhelst i Stevnsbladet, og hermed bringes for første gang for en større offentlighed Stevnsbloggen i sin helhed: Jeg vil gerne have diskuteret hvorfor man i kommunen ikke kan finde råd til at give vuggestuebørn et sundt måltid mad?

I disse tider hvor flere og flere børn bliver overvægtige, og medfølgende i stigende grad udvikler livsstilssygdomme fnder jeg det forkasteligt at man ikke vil finde råd til at lave et sundt og godt måltid til børnene i vuggestuerne. Jeg har selv en søn i Vuggestuen Skoven i Strøby Egede, hvor de pr 1. jan 07 har stoppet alt madlavning. Køkkenfaciliteterne står ubrugte hen, kan det være rigtigt?

Bloggen er blogget af Rikke Gåbøl, Stevns første og sidste blogger, den 20. august klokken 11.54.07, og allerede tre måneder senere raser debatten, da “Jeppe” den 19. november klokken 19.20.41 fyrer denne bredside af sted: Jeg kan ikke se at det er kommunens ansvar at børnenes forældre ikke kan give deres børn en sund madpakke med. Derimod mener jeg at man bør arbejde hen imod at oprette en madordning i dit tilfælde vuggestuen, hvor forældrene betaler for maden og planlægger hvad børnene skal have at spise.

Og så sker der noget mærkeligt på Stevns.

Debatten dør ligesom ud, og der har ikke været nogen bloggere siden, og hvis ikke jeg vidste bedre, ville jeg tro, at det der blog var lidt oversolgt som fænomen betragtet.

Men jeg ved bedre, for jeg har set TV2’s blogs, og dér er der ingen smalle steder. Og måske var jeg bare heldig, da jeg af ganske naturlige årsager lod mig lokke af Niels Brincks personlige blog i håb om tips og nye indfald.

Jeg blev ikke skuffet!

Niels havde både beretninger fra Bagdad og Afghanistan – og der var seks fine fotografier fra hans seneste tur til Finland, hvor han havde besøgt det finske frømandskorps, og de tre var af Niels Brinck, hvor han havde fotograferet sig selv foran det finske frømandskorps, og så var der et billede af et finsk hus og en finsk gade, og det sidste viste en hotelseng med et mintgrønt sengetæppe på, og sengen var redt, og jeg tror sørme, det var Niels Brincks egen hotelseng fra Finland.

Og der var mere endnu.

I bloggen fra Irak var der fire fotografier, og tre af dem var af Niels Brinck, mens det sidste var et billede af en flot vej.

Sjovt nok var der ingen billeder af Niels’ hotelseng fra Bagdad, men det er måske, fordi den ikke kunne leve op til væsentlighedskriteriet.

Så måske kan det hele blive for småt alligevel. Nej, det kan det ikke. Ikke længere. Ikke nu, hvor alting omsider er blevet historisk.

Og så – lige før jeg opgiver at finde noget decideret uendeligt inde i Niels Brinck og hans blog – ser jeg en kommentar af en anden blogger, en 52-årig mand med bloggernavnet macapa, som udraderer både Stevnsbladet og Niels Brinck, som var de tændstikker under en elefants bagdel.

Afbrændte tændstikker tilmed. Macapa har blogget siden midsommer sidste år, og hans blog er læst af i alt 15.007 mennesker, og jeg kan kun anbefale, at man læser hele molevitten fra ende til anden. Selv om der er en del. Det allerførste indlæg handler om private udlejere, som er kyniske og begærlige, og som både udnytter systemet og sort arbejde.

Og så tager det ellers fart for macapa. I alt har han skrevet 674 indlæg på et halvt år, og det er omkring fire om dagen, og i begyndelsen troede jeg simpelt hen ikke, man havde noget interessant at berette fire gange om dagen. Men det har macapa. Og det er ikke engang lyv.

Jeg havde jo tænkt mig at slutte denne historie med et lidt jubelfikst citat om ingenting fra macapas blog.

Noget i retning af bloggen fra 10. december klokken 09.03 med titlen ”dagens ret – enkelt høns i asparges”: Det er snydesimpelt at lave koge en høne lave en god aspagessovs åbne munden og skovle ind man skal lige huske kartofler til. det var en dejlig stille morgen på havnen næsten havbik og helt stjerneklart en meget smuk morgen og så var det helt gratis hihi- .?hilsen macapa.

Men jeg blev fanget. Måske var det bloggen fra 1. december, hvor macapa i en bisætning fortæller, at han er vokset op på et børnehjem med 40 børn i alderen fra 1-17, hvor han lærte gensidig respekt og masser af tolerance.

Måske var det den, hvor han fortæller, at han sammen med en ven tog hen på den franske ambassade for at melde sig til Fremmedlegionen, men så var der lukket.

Eller også var det historien om macapas gamle ven Smukke Arne, som var havnearbejder fra København og aldrig sagde nej til at hjælpe andre, og som kaldte sin etværelseslejlighed for Slottet.

Jeg tror, det er det hele.

Undskyld, at jeg tvivlede. Det er sandt. Det uendeligt store findes i det endeligt små.

Og i aften vil jeg have høns i asparges og tænke pæne tanker om macapa.

udblik@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.