Kræftdirektør forlader bestyrelse

Kræftens Bekæmpelses direktør, Arne Rolighed, trækker sig som medlem af bestyrelsen af privat forskervirksomhed, der får millionstøtte fra foreningen.

Artiklens øverste billede
Kræftens Bekæmpelses direktør, Arne Rolighed, trækker sig som medlem af bestyrelsen af privat forskervirksomhed, der får millionstøtte fra foreningen. Foto: Jacob Ehrbahn.

Direktør Arne Rolighed, Kræftens Bekæmpelse, trækker sig fra posten i bestyrelsen for den private forskervirksomhed Aros Applied Biotechnolog, som samtidig får millionstøtte fra Kræftens Bekæmpelse. Det oplyser han til Ritzau.

- Årsagen er den diskussion, der er kommet med en kritisk sammenkædning med mit arbejde i Kræftens Bekæmpelse og den her bestyrelsespost. Der er ikke fugls føde i sagen, men jeg trækker mig, siger Rolighed.

En af stifterne af virksomheden er professor og overlæge Torben Ørntoft fra Skejby Sygehus i Århus, og ifølge Jyllands-Posten er Arne Rolighed Torben Ørntofts personligt udpegede medlem af bestyrelsen for selskabet, hvor Ørntoft blandt andet forsøger at skabe private indtægter til sin kræftforskning, som han får millioner af kroner i støtte til.

Torben Ørntoft er nummer to på topscorerlisten over de forskere, som har fået mest støtte fra Kræftens Bekæmpelse, siden Arne Rolighed blev direktør i 2000. 8,2 millioner kroner er det ifølge Jyllands-Posten blevet til.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen