Færdsels-formand: Hårdere straf for højresvingsdrab

Formand for Fædselssikkerhedskommissionen og medlem af Folketingets Trafikudvalg for Venstre, Karsten Nonbo, vil vente med et endeligt bud på, hvordan myndighederne skal søge at komme de mange trafikdrab med højresvingende lastbiler til livs, indtil Havarikommissionen for Vejtrafikulykker har afleveret sin rapport om højresvingsulykker til efteråret.

Det oplyser han, efter at der mandag skete endnu to alvorlige ulykker p.g.a. højresvingende lastbiler.

Han erkender, at de særlige cyklistspejle ikke har hjulpet, og at pilen peger i retning af skærpede straffe.

- Det er min fornemmelse, at chaufførerne laver alt muligt andet som for eksempel at tale i mobiltelefon, men det er så forbandet svært at bevise, siger Nonbo, der vil overveje, om der skal stilles krav om kamera i stedet for spejle. Han ser til gengæld positivt på et forslag om en cyklistalarm på samme måde som de nuværende bakalarmer.

Alvorlige ulykker

I Kolding blev en kvindelig cyklist dræbt og i København var en ung kvinde mandag på operationsbordet, efter at de begge blev ramt af højresvingende lastbiler.

Det var mandag først på eftermiddagen endnu for tidligt at sige noget om tilstanden hos en ung kvindelig cyklist, der mandag formiddag blev ramt af en lastbil i København.

Ifølge politiet var hun ved 13.30-tiden stadig på operationsbordet efter at have været fastklemt under lastbilen, der var på vej mod højre ved Christiansborg Slotsplads og overså cyklisten.

- Chaufføren fortalte, at han hørte et skrig og et bump. Efter at have opdaget påkørslen forsøgte han at bakke tilbage for at frigøre cyklisten, men på grund af chokket lykkedes det ikke helt. Vi måtte derfor have løftet bilen, før kvinden kunne komme på hospitalet, fortæller vagthavende hos Station City i Københavns Politi.

Et teknisk hold har taget billeder af lastbilen for at få klarhed over, om spejlene var indstillet korrekt. Men nogen konklusion ligger endnu ikke klar.

I Kolding, hvor en kvinde mandag morgen mistede livet ved en lignende ulykke, har bilinspektøren undersøgt lastbilen og ikke haft nogen kritik af lastbilchaufførens spejle, fortæller politiet her.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen