Her er Danmarks nordligste sommerhus

Det er falsk varebetegnelse, når den københavnske liebhaverejendomsmægler Jan Fog forsøger at sælge Villa Guldmaj på Åkandevej 10 i Skagen som Danmarks nordligste.

Det nordligste ligger nemlig på Batterivej 48 også i Skagen, bekræfter Skagen Kommunes tekniske forvaltning.

»De fleste mennesker har en opfattelse af, at Grenen ligger stik nord, men det er faktisk ikke rigtigt. Grenen svinger mod øst, og sommerhuset på Batterivej 48 ligger ca. 640 meter nordligere end huset på Åkandevej,« siger teknisk assistent med ansvar for kommunens kort Pia Larsen.

Sommerhussalget af Villa Guldmaj som Danmarks angiveligt nordligste har primært vakt opsigt på grund af prisen - 50 mio. kr. for de 289 kvadratmeter i tre etager. Som forklaring sammenlignede ejendomsmægler Jan Fog her i avisen i søndags den unikke placering med garanti for, at ingen kunne få lov til at bygge nordligere, med prisen på et Picasso-maleri.

Men hvilken indflydelse vil afsløringen af den falske varebetegnelse så få for prisen på Villa Guldmaj?

»Det ændrer ikke noget. Flere faktorer end placeringen spiller ind på prisen, også arkitekten og husets historie,« argumenterer Jan Fog, der fremfører, at påstanden om, at "hans" hus var Danmarks nordligste, ikke er noget, som han selv har efterprøvet, men blot fået fortalt fra sælgeren, direktør Mads Vagnby, Holmegaard.

Hvis Danmarks nordligste sommerhus skulle koste 50 mio. kr. trods en offentlig vurdering på kun godt 3 mio. for Åkandevej 10, så bør Batterivej 48 vel forholdsmæssigt koste i omegnen af 35 mio. kr., da det bærer en offentlig vurdering på 1,9 mio. kr.

»Hvis du kan sælge mit sommerhus til 35 mio. kr., vil jeg naturligvis hellere end gerne sælge, men ellers overvejer min mand og jeg faktisk at flytte fast til Skagen, når jeg en gang er pensioneret,« siger den 62-årige ejer Inger Sundbø, til daglig sygeplejerske på Rigshospitalet og bosiddende i Gentofte.

mads.stenstrup@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen