Mangel på kvinder skaber kritik

Indenrigs- og sundheds-minister Lars Løkke Rasmussen kritiseres, fordi institut er blevet voldsomt forsinket.

Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kritiseres nu fra flere sider, fordi han ikke kan holde en aftale om at få et højt profileret evalueringsinstitut i arbejde til tiden. Forklaringen er stor mangel på kvinder.

Det fremgår klart af aftalen om kommunalreformen fra sommeren 2004 mellem regeringen og Dansk Folkeparti, at bestyrelsen for det kommunale evalueringsinstitut skal være udpeget sommeren 2005 og selve instituttet operativt senest 1. januar 2006. Lars Løkke Rasmussen oplyser, at bestyrelsen endnu ikke er på plads, men han håber, at instituttet kan være i gang til sommer.

Kvindelig formand

»Forklaringen er mangel på kvinder. De, der skal indstille bestyrelsesmedlemmer, har udelukkende peget på mænd, og selv om jeg har bedt dem om at tænke sig om igen, har det ikke hjulpet. Det har jeg nu taget til efterretning, og nu er mit mål i det mindste at finde en kvindelig formand,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Han kalder forsinkelsen »irriterende« og siger, at den ikke sker med hans gode vilje.

Dansk Folkeparti kritiserer forsinkelsen.

»Evalueringsinstituttet er en meget vigtig del af kommunalreformen, og jeg er meget overrasket over at høre, at det ikke er i gang endnu. Ministeren må straks se at få den sag i orden,« siger formanden for Folketingets Kommunaludvalg, Poul Nødgaard (DF), der afviser, at mangel på kvinder er en brugbar undskyldning.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen