Mellemøstfestival fortsætter trods boykot

Organisationen Den Islamiske Konference (OIC), som tæller 56 muslimske medlemslande, opfordrer til boykot af den danske kulturfestival Images of the Middle East.

Baggrunden er Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed og den danske regerings ligegyldighed over for emnet, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Arrangøren bag festivalen er Center for Kultursamarbejde med Udviklingslandene (CKU), som ganske uforvarende er havnet midt i en strid om ytringsfrihed og blasfemi, til trods for at festivalens formål netop er at skabe dialog.

- Sagen om Jyllands-Postens tegninger viser, at dialog er utroligt vigtigt, og vi er simpelthen eksponent for dialog og forståelse. Derfor har vi selvfølgelig ikke nogen interesse i at blive inddraget i den her sag, siger projektleder Michael Irving Jensen.

CKU har indtil nu haft et samarbejde med OIC's uddannelses- og kulturorganisation ISESCO om konkrete projekter til festivalen, og Michael Irving Jensen satser på at rede trådene ud, så samarbejdet kan fortsætte.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen