Ingen udsigt til hvid jul

DMI's første og særdeles upålidelige spådom om prognoserne for en hvid jul ser ikke for god ud for de snehungrende danskere.

Generelt er Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) vanen tro tilbageholdende med at love sne på grantræerne otte dage inden juleaften.

"Vi begynder først en god uge før jul, fordi det i virkeligheden er useriøst og pjattet at begynde tidligere. Vi kan simpelthen ikke sige noget fornuftigt om vejret og et eventuelt snedække tidligere," siger vagtchef Michael Christiansen.

DMI's julevagtchef, Søren Brodersen, forsøger dog alligevel at komme med et kvalificeret bud om udsigterne til en hvid jul.

"Julen 2005 tegner dog lige nu ret grå og med temperaturer der ikke berettiger forventninger om sne. Svage vestlige vinde, mange skyer og dis eller måske tåge, med temperaturer lidt over 0 grader. Men en udsigt der strækker sig hele 8 dage frem er naturligvis altid usikker, skriver Søren Brodersen på DMI's hjemmeside.

Canada er nøglen

Han mener, at vi i disse dage skal skæve nøje på udviklingen af strømningen i det vestlige Canada for at se begyndelsen til den udvikling der styrer vejret juledag i Danmark.

"Usikkerheden består i, om kulden i Nordskandinavien kan snige sig lidt længere sydover, på bekostning af de lunere luftmasser fra sydvest. Dermed kunne vi godt få snevejr i Danmark. Muligheden eksisterer og denne udvikling er set før, men på nuværende tidspunkt er den ikke den mest sandsynlige," afslutter Søren Brodersen sin juleprognose.

niels.bastholm@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen