Afhoppere begår politisk selvmord

89 procent af vælgerne vil ikke igen stemme på en politiker, der har forladt et parti, han/hun er blevet valgt for

De politikere, der skiftede parti eller blev løsgængere umiddelbart efter kommunalvalget i sidste måned, bliver blacklistet af de vælgere, der viste dem tillid i stemmeboksen, skriver dagbladet URBAN i dag.

En meningsmåling foretaget for URBAN af Instant-Answer konkluderer, at hele 89 procent af de adspurgte tager afstand fra de politiske afhopperne.

1.435 personer blev spurgt, og 65 procent vil helt sikkert ikke stemme på den deserterede kandidat igen alene på grund af afhopperiet, mens andre 24 procent sandsynligvis foretrækker en anden ved næste valg.

Produktet holder ikke

Kun fem procent synes ikke, afhopperiet er et problem, og det overrasker ikke Rasmus Jønsson, ekstern lektor i politisk kommunikation på Roskilde Universitetscenter.

»Vælgerne føler, at de har købt et produkt, der ikke holder i længden. Og politikerne har fået så meget opmærksomhed, at de får svært ved at komme tilbage i dansk politik.«

Samtidig går afhopperne en hård tid i møde i byrådene.

»Umiddelbart har de hoppet for at få mere magt og indflydelse. Men på den lange bane er det usmart, fordi de også internt vil miste troværdighed, som kan betyde, at de andre politikere vil være bange for at lave aftaler med dem,« siger Rasmus Jønsson til URBAN.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen