3 ud af 4 frygter terror

Efter sidste uges bombeeksplosioner i London er befolkningens frygt for et terrorangreb på dansk grund steget markant.

I en Gallup-måling for Berlingske Tidende svarer 75 procent af danskerne, at de finder det meget eller overvejende sandsynligt, at Danmark i den nærmeste fremtid bliver mål for terrorhandlinger udført af fundamentalistiske, islamiske grupper.

For mindre end et år siden forudsagde kun godt halvdelen af danskerne et tilsvarende angreb i Danmark, mens næsten lige så mange dengang anså en terrorhandling herhjemme for at være mere eller mindre usandsynlig.

Et flertal af de adspurgte angiver direkte London som årsagen til, at deres frygt er vokset.

Alligevel er opbakningen til de danske soldater i Irak nogenlunde uændret: 50 procent af vælgerne svarer, at det stadig var den rigtige beslutning at deltage i krigen mod Irak, mens 43 procent er imod.

Næsten tre ud af fire af de adspurgte mener samtidig, at de danske soldater enten skal blive i Irak, til der ikke længere er brug for dem, eller at der skal fastsættes en dato for tilbagetrækning. Kun hver fjerde vil have Danmark til at trække sig ud af Irak øjeblikkeligt.

Peter Viggo Jakobsen, der leder afdelingen for konfliktforskning ved Dansk Institut for Internationale Studier, kalder danskernes holdning en trodsreaktion:

»Det er det samme, man har set i London: De skal fandeme ikke tvinge os til at gøre bestemte ting.

JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen