Sarkofager i Roskilde Domkirke skal undersøges

Hofmarskallatet har givet domkirkemueet lov til at fotografere inde i kong Christian V's og dronning Charlotte Amalies marmorsarkofager.

Under arbejdet med at rense kong Christian den V's og dronning Charlotte Amalies marmorsarkofager i højkoret i Roskilde Domkirke, har det vist sig, at sarkofagernes sider ikke slutter helt tæt i hjørnerne, skriver Dagbladet Roskilde.

Det giver en enestående mulighed for at få et kig ind til inderkisterne, som ser ud til at være overtrukket med sort fløjl og besat med forskellige ormenter af metaltråd.

Domkirkemuseet under ledelse af museumsinspektør Anette Kruse og konservator Søren Rasmussen er meget interesseret i at få mere viden om, hvad der er inde i sarkofagerne. Det har derfor søgt om tilladelse til at foretage en såkaldt endoskopisk fotografering inde i sarkofagerne. Hofmarskallatet har netop givet sin tilladelse til, at en sådan fotografering kan finde sted.

Fra Roskilde Domsogn understreges det, at det først og fremmest drejer sig om at fremskaffe dokumentation for, hvad der gemmer sig inde i sarkofagerne. Og netop nu har man altså mulighed for at gennemføre en sådan undersøgelse.

/JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen