Nyt sikkerhedsudstyr for 721 mio. til Forsvaret

Folketingets finansudvalgs har godkendt anskaffelsen af pansrede patruljekøretøjer til hæren og beskyttelsesudstyr til fly.

Investeringerne skal sikre, at danske styrker fortsat kan løse deres opgaver effektivt og med en høj grad af sikkerhed, oplyser Forsvaret.

For flyvevåbnets vedkommende handler det om en opgradering af de eksisterende elektroniske beskyttelsessystemer på F-16 kampflyene, Hercules C-130J-30 transportflyene og på de nye EH-101 Merlin Joint Supporter helikoptere, der er på vej.

Samtidigt skal Hercules transportflyene og Merlin Joint Supporter helikopterne udrustes med beskyttelse mod infrarøde og radarstyrede våben.

Jordbaserede transportable og mandbårne våben, som det amerikanske Stinger system og det russiskudviklede SA-7 Grail, udgør den største trussel mod danske fly.

Det er blandt andet de missiltyper, paramilitære eller terroristorganisationer kan få fingrene i på det sorte våbenmarked.

I hæren skal der indkøbes pansrede patruljekøretøjer, som i højere grad beskytter soldaterne. Samtidigt skal de nye patruljekøretøjer sikre, at danske enheder kan indsættes i mange forskelligartede operationer på de internationale missioner.

Umiddelbart er der behov for ca. 85 køretøjer.

ulla.noerby@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen