Kvinder laver "skyggekabinet"

Kun 3 kvinder i nyt syddansk vækstforum får to kvinder på barrikaderne.

- Jeg har aldrig været rødstrømpe, og jeg synes generelt, at jeg er med på lige vilkår med mændene. Men jeg kan konstatere, at her er der ikke er plads til halvdelen af befolkningen.

Sådan siger amtsrådsmedlem i Ribe Amt Karen Baungaard (V). Sammen med JydskeVestkystens chefredaktør, Mette Bock, er hun initiativtager til en kvindegruppe, der kan blive et alternativ til magtens mænd, skriver JydskeVestkysten mandag.

Kun tre kvinder er indstillet til de 20 pladser i det vækstforum, der fremover skal sørge for udvikling i Region Syddanmark. I forbindelse med kommunalreformen nedsættes landet over fem vækstfora, som skal planlægge og koordinere udviklingen og erhvervsudviklingen.

Alle offentlige myndigheder, institutioner og organisationer er blevet bedt om at lave nye indstillinger, da der stort set kun var foreslået mænd.

Endnu har økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) ikke udpeget de 20 personer, og det er tvivlsomt, om han gør det inden sommerferien. Men en kvindeklub er klar i kulissen.

- Det kan ikke passe, at vi i 2005 nedsætter et så vigtigt forum uden en god kvindeandel, siger Mette Bock.

Listen over kvindelige politikere, administrerende direktører og organisationsfolk er ved at tage form. Karen Baungaard understreger, at der ikke er noget galt med mændene.

Men hvis vækstforummet bliver en ren mandeklub, vil kvinderne holde parallelle møder og gennemgå nøjagtig den samme dagsorden. Derefter vil de komme med et forslag til fremtidens vækst.

JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen