Flere vil have nedsat huslejen

Udsigten til et nedslag i huslejen på op til flere tusinde kroner får dobbelt så mange lejere af andels- og ejerlejligheder til at gå til Huslejenævnet som tidligere.

I Huslejenævnet i København har man alene i maj måned fået 46 sager, hvor lejere vil have huslejen sat ned mod 15 i både maj 2003 og 2004. Vest for Storebælt har Århus registreret 135 sager om huslejen i første halvår af 2005 mod i alt 157 i hele 2003. Selv om de præcise tal for resten af landet endnu ikke foreligger alle steder, er tendensen ikke til at tage fejl af, mener administrativ chef i Huslejenævnet København, Marianne Dons.

»Skal jeg skønne, vil jeg sige, at der de seneste måneder har været tale om en fordobling i forhold til tidligere år,« siger hun og forklarer fænomenet med bl.a. Søndagsavisen og Jyllands-Postens fokus på, at der ofte er gode muligheder for at få nedsat sin husleje.

Ændring af lejeloven

Den melding bekræfter Huslejenævnet i Århus. »Flere har måske gået med tanken om at klage, men de har ikke turdet tage springet. Mange siger, at de klager, fordi de har læst om deres muligheder i dagspressen,« siger sekretær Anne Olsen.

De mange klager er et udtryk for, at der er behov for en gennemgribende revidering af hele lejeloven, mener professor i lejeret ved Københavns Universitet, Peter Mortensen. Han har i en årrække beskæftiget sig med huslejespørgsmål, og han skønner, at tre ud af fire lejere i ejer- og andelslejligheder vil kunne få huslejen sat ned, hvis de går til et huslejenævn.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen