Laue Traberg løj om politi-anmeldelse

Advokat Laue Traberg Smidt står alene om anmeldelsen af Danmarks Radio for overtrædelse af blasfemiparagraffen. Det indrømmer advokaten fredag.

Der står ikke 20 anonyme muslimer bag advokat Laue Traberg Smidts anmeldelse af Danmarks Radio for overtrædelse af blasfemiparagraffen og racismeparagraffen.

Det præciserede Laue Traberg Smidt overfor Gladsaxes vicepolitimester Ole Weikop fredag, fortæller vicepolitimesteren.

Laue Traberg Smidt politianmeldte den 5. december 2004 på egne - og en kreds af anonyme, fremtrædende muslimers vegne - Danmarks Radio for at have krænket islam ved at vise klip fra den nu myrdede hollandske filminstruktør Theo Van Goghs kontroversielle film "Submission".

Siden udtalte Laue Traberg Smidt, at muslimerne ønskede at være anonyme af frygt for ubehageligheder i "den ophidsede atmosfære".

Men advokaten fastholder, at der er flere klienter, der har opfordret ham til at indgive anmeldelsen, og at disse klienter fortsat ønsker at være anonyme.

- Jeg har hele tiden stået som ene-anmelder, og det gør jeg fortsat. Hvem, der har opfordret mig, og hvor mange jeg har bag mig, er juridisk irrelevant, siger Laue Traberg Smidt.

Men hvem eller hvor mange personer, der står bag anmeldelserne, er for så vidt underordnet i forhold til sagens efterforskning, forklarer vicepolitimesteren.

Der er nemlig offentlig påtale i den slags sager. Det betyder, at politiet selv kan gå ind i en sag om blasfemi eller racisme - også selv om der ikke er nogen, der har anmeldt sagen.

Politiet i Odense har også modtaget en anmeldelse af TV2 i forbindelse med Van Goghs film. Denne anmeldelse er ikke indgivet af Laue Traberg Smidt.

I løbet af næste uge forventes de to politikredses jurister at komme med deres afgørelser i sagen.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen