Politiet offentliggør navne på savnede

Politiet har på en hjemmeside offentliggjort navnene på savnede danskere fra flodbølge-katastrofen i Sydøstasien. Listen er nu nede på 128 savnede, hvortil kommer godt 100 danskere, som politiet ikke har så sikre oplysninger om, at man vil frigive navnene.

Hjemmesidens adresse er: www.asien.politi.dk eller blot asien.politi.dk

Når politiet har taget det usædvanlige skridt at offentliggøre navn, alder og hjemby på de savnede, skyldes det, at man stadig mangler vigtige oplysninger om en række savnedes præcise identitet.

Målet er at få danskere, der savner pårørende, som ikke er på den offentliggjorte liste, til at henvende sig på den lokale politistation med præcise oplysninger om den eller de savnede.

Pårørende, der ønsker at kontakte Rigspolitiet i anledning af katastrofen, kan rette henvendelse på telefon 33 14 88 88 - hvor der indtil videre vil være døgnbemandede telefoner.

Savnede har allerede meldt sig

Knap fire timer efter, at politiet søndag formiddag offentliggjorde en liste med navnene på 268 savnede danskere efter katastrofen i Sydøstasien, havde politiet fået så mange oplysninger, at listen nu er nede på 128 personer.

Dertil kommer så yderligere 100-119 savnede, som politiet endnu ikke har så sikre oplysninger om, at man vil offentliggøre navnene.

Flere danskere indlagt i Thailand

Flere danskere end hidtil antaget af myndighederne er indlagt på forskellige hospitaler i Thailand efter flodbølgekatastrofen. Lørdag kunne Akut Medicinsk Koordineringscenter melde om fire danskere, som fortsat var indlagt på thailandske hospitaler.

"Men vi har nu fået oplysninger fra forsikringsselskaber, som rejser rundt på hospitalerne der ude. Oplysningerne viser, at der fortsat er ti indlagte danskere der," siger Susanne Wammen, som er chef for den gruppe, der koordinere hjælpen til de hjemvendte.

Op mod 14 danskere er indlagt på danske hospitaler, efter at de er kommet hjem fra Thailand. Senest kom en ung mand søndag morgen hjem. Den unge mand, der var tæt på at drukne under katastrofen, lå i første omgang i respirator. Men ifølge Susanne Wammen er hans tilstand nu så forbedret, at han ikke længere behøver hjælp til at trække vejret.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.