S: Obligatoriske test er forligsbrud

Socialdemokraterne overvejer at melde sig helt ud af folkeskoleforliget, fordi undervisningsminister Ulla Tørnæs (V) nu i strid med aftalen bebuder obligatoriske test af børnenes færdigheder. Hvis Socialdemokraterne beslutter at melde helt fra, så vil partiet sammen med De Radikale stå frit til at gennemføre deres helt egen politik i tilfælde af, at de genvinder regeringsmagten, siger den socialdemokratiske uddannelsesordfører, Pernille Blach Hansen.

- Hvis undervisningsministeren gennemfører det her, så er det forligsbrud. Vi må nu gå i tænkeboks med det samme, siger Pernille Blach Hansen.

Hun opfordrer ministeren til at indkalde forligspartierne - VK, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne - til en diskussion af en international undersøgelse fra OECD-organisationen, PISA, der tyder på, at danske skolebørn bliver stadigt ringere til at læse, stave og regne, end børn i andre lande. Socialdemokraterne vil nøjes med frivillige test for skolerne og blandt andet have bedre efteruddannelse af lærerne samt en ny overenskomst, så lærerne bruger færre timer på administration.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen