K: Bøder for børns pjæk

Familier skal trækkes i børnechecken eller have en bøde, hvis børnene misrøgter skolen eller saboterer undervisningen, mener den konservative formand, Bendt Bendtsen, der også vil sende forældre på kursus i børneopdragelse. Socialdemokratiet siger nej.

Familier skal have bøder eller skæres i børnechecken, hvis deres barn misrøgter skolegangen med massivt pjæk. Samtidig skal økonomisk tvang kunne sende forældre på kurser i opdragelse.

Økonomiske sanktioner skal dermed være en målrettet indsats mod dårligt integrerede udlændinge, men skal gælde alle familier. Det foreslår formanden for Det Konservative Folkeparti, vicestatsminister Bendt Bendtsen.

»Familier, hvor børnene konsekvent ikke møder op i skolen eller tager på lange udlandsrejser uden for de ordinære ferier, skal virkelig kunne mærke det økonomisk. Vi skal have forældrene til at tage ansvar med frivillig tvang - bøder eller fradrag i børnechecken,« siger Bendt Bendtsen, der blev chokeret over budskaber på regeringens integrationsmøde på Marienborg tidligere på ugen.

»Integrationen har ligget i ruiner frem til regeringsskiftet i 2001 - særligt i folkeskolen. Alt for mange familier er blevet invalideret af at blive pakket ind i vat, og vi er blevet ofre for vores egen sødsuppe. Vi er nødt til at tage skeen i den anden hånd og gennemføre krav og konsekvens, når det handler om opdragelse,« siger Bendt Bendtsen, der dermed indirekte kritiserer den tidligere borgerlige regering under Poul Schlüter (K).

Bendt Bendtsen påpeger, at der allerede er nedsat en gruppe af ministre, der skal finde konkrete muligheder for at indarbejde flere krav og mere konsekvens i integrationspolitikken, herunder særligt i uddannelsessystemet.

»Derfor skal der også være konsekvens over for børnene. Vi skal have skrappere sanktioner over for de få, der sidder i en klasse og ødelægger det for alle de andre. God opdragelse fører til god integration. Derfor er det uacceptabelt, når man i visse kredse lærer sønnerne, at de ikke skal tage imod anvisninger fra kvinder,« siger Bendt Bendtsen.

Socialdemokratiet afviser blankt forslaget om økonomiske sanktioner.

»Vi vil ikke være med til at trække i folks penge. Det er et skråplan, der i sidste ende kun vil gå ud over børnene,« siger Anne-Marie Meldgaard (S) og understreger, at selv om hun er uenig i metoden, efterlyser også socialdemokraterne mere ansvarlighed hos forældrene. Men øget fokus på opdragelse skal ske i åbent samarbejde med familierne, mener hun.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen