Grønlandske politikere tavse om missilskjold

De grønlandske politikere spiller fortsat med hemmelige kort forud for, at Grønland i næste uge bliver afkrævet et svar på, om man siger ja eller nej til amerikanernes anmodning om anvendelse af Thule-basen som varslingsstation i et fremtidigt missilforsvar.

Efter et møde fredag i Landstingets Udenrigs- og Sikkerhedsudvalg pålagde medlemmerne sig selv skærpet tavshedspligt og ville ikke udtale sig til pressen. Det sker efter, at to grønlandske aviser, Sermitsiaq og AG, torsdag kunne offentliggøre interne arbejdspapirer fra de igangværende forhandlinger med den danske regering om den såkaldte principaftale, der skal sikre Grønland ligeværdighed i forhold til Danmark og danne grundlag for et grønlandsk ja til missilskjoldet.

- Ja, vi har holdt et møde. Ellers ingen kommentarer, sagde udvalgets formand, Jensine Berthelsen (Atassut).

Udenrigsminister Per Stig Møller (K) ventes til Grønland i næste uge for at afslutte forhandlingerne med landsstyreformand Hans Enoksen (Siumut). Tid, sted og dato for mødet er endnu ikke endeligt på plads. Danmark har sagt ja til missilskjoldet, da regeringen sammen med Dansk Folkeparti har flertal for et ja til den amerikanske anmodning om opgradering af Thule-radaren til missilforsvar.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen