Mangler dansk viden om anbragte børn

Danmark anbringer næsten dobbelt så mange børn og unge uden for hjemmet som de øvrige nordiske lande. Alligevel ved vi meget lidt om, hvilke indsatser, der virker hvordan.

Derfor er der brug for meget mere dansk forskning i anbragte børn, fremgår det af en ny rapport fra Socialforskningsinstituttet (SFI), som udkommer i morgen.

Rapporten kortlægger, hvad der findes af dansk og international viden på området. Blandt andet hvilke effekter anbringelser har på børn, betydningen af når anbringelser mislykkes, anbringelser hos egen familie samt betydningen af kontakt mellem barnet og dets forældre under anbringelsen.

Omkring 14.000 danske børn og unge mellem 0 og 23 år er anbragt uden for hjemmet. Anbringelserne kostede i 2001 cirka 6,5 milliarder kroner.

Ifølge rapporten er fremtidsperspektiverne for anbragte børn ikke opmuntrende. Det dokumenteres, at anbragte børn har ringere skoleuddannelse, dårligere økonomi, større risiko for arbejdsløshed og højere dødelighed end gennemsnittet af befolkningen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen