Australske forskere vil undersøge sars-viruset på dyr

Herhjemme er sars-panikken indtil videre behersket, men i udlandet er der heftig aktivitet mange steder på grund af den nye epidemiske lungesygdom.

Australske forskere har planer om at smitte dyr med sars-viruset for at finde ud af, hvordan sygdommen er opstået og har spredt sig. Det oplyste de australske myndigheder i dag til det franske nyhedsbureau AFP.

Forskere ved en af Australiens mest betydningsfulde forskningsinstitutioner sagde, at eksperimenterne udføres efter opfordring fra FN-kontorer, og i samarbejde med forskere i Canada, hvor sars (alvorligt akut åndedrætssyndrom) har kostet 16 mennesker livet.

Ifølge de australske planer skal kyllinger, grise og katte bruges til at udforske, om sygdommen er opstået hos dyr og siden sprunget over arts-barrieren til mennesker.

Det australske forskningsinitiativ kommer dagen efter, at WHO onsdag skærpede beredskaber omkring sars med advarsler om ikke at rejse til henholdsvis Kina og Toronto i Canada.

Herhjemme blev et SAS-fly fra Beijing i Kina onsdag eftermiddag isoleret i Kastrup Lufthavn af frygt for, at man havde en sars-smittet patient om bord. Ifølge det svenske nyhedsbureau TT kunne virusalarmen dog afblæses efter blot en time.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen