Fælles krav til alle

Kontorchef i Udlændingestyrelsen, Jens Berg, kan ikke udtale sig om den konkrete sag, men oplyser, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for familiesammenføringer er syv måneder, og at styrelsen behandler sagerne i den rækkefølge, de kommer ind.

  • Jens Berg konstaterer, at der i udlændingeloven er en række krav, som styrelsen skal påse overholdt, for at man kan få en opholdstilladelse. De krav omhandler også danske statsborgere. Det gælder blandt andet kravet om danskundervisning og sikkerhedsstillelsen i forhold til kommunen.
  • Om Uffe Bo Petersens oplevelse af manglende samarbejdsvillighed siger Jens Berg: »Jeg beklager, hvis han har følt, at der var en uvenlig tone. Vi forsøger at behandle vores brugere på en pæn og korrekt måde, men for at tilsikre os, at dokumentationen er i orden, har vi regler for, hvordan dokumentationen skal foreligge. Og det gælder for alle.«
  • Ansøgerens pas skal være i Udlændingestyrelsens varetægt, fordi styrelsen skal bruge det i sagsbehandlingen, oplyser Jens Berg.
  • Reglerne for familiesammenføring i Danmark kan ses på www.udlst.dk
Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen