28 gymnaster gennem nåleøjet

Tirsdag blev DGI's verdenshold udtaget. 28 gymnaster kan se frem til 10 måneder med opvisninger over hele verden.

Tirsdag morgen havde postbuddet mere travlt end sædvanligt og puttede Helge Kappels udtagelsesbrev til DGI's verdenshold i den forkerte postkasse hos naboen, der var taget på påskeferie.

Men plastikpostkasser er skrøbelige og nemme at bryde op, især når der er afgørende nyt.

Helge Kappels brev havde gode nyheder. To hele dages gymnastiske strabadser ved weekendens udtagelsesstævne i Middelfart krydret med personlige samtaler søndag afgjorde sagen.

Den 28-årige lærerstuderende fra Vejstrup ved Svendborg kan sammen med 27 andre gymnaster rive 10 måneder ud af kalenderen fra september og leve gymnastiklivet på DGI's femte verdenshold, som blandt andet har Sydafrika, Australien, Asien, USA og Canada som destinationer.

»Jeg er selvfølgelig enormt glad og lettet. Det er jo en drømmerejse, som man ikke sådan lige får serveret igen,« siger Helge Kappel, der har dyrket gymnastik siden femårsalderen og været instruktør i mere end 10 år.

191 gymnaster stillede op til udtagelsesstævnet og blev gradvist siet fra frem til den afgørende personlige samtale.

»På det tidspunkt var der 45 tilbage, som alle rent gymnastisk blev vurderet til at være lige gode. De spurgte ind til min erfaring, lederevner og menneskekundskaber og om jeg som én af de ældste på holdet var klar til at tage et ekstra ansvar,« fortæller gymnasten.

Verdensholdet mødes blandt andet til en række træningssamlinger i foråret og sommeren og giver to officielle opvisninger i Danmark, inden turnéen begynder i september.

Helge Kappel glæder sig til kammeratskabet og rejserne, og udtagelsen skal da også fejres.

»Jeg skal lige træne først, men får en kammerat på besøg, så mon ikke der bliver plads til en enkelt bagefter,« griner den glade gymnast.

viggo.ravn@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen